20.000 Ft felett ingyenes kiszállítás 14 napon belül ingyenes visszaküldés FOXPOST csomagautomata: 900 Ft Kiszállítás GLS futárszolgálattal: 1200 Ft

+36304180043 | vtren-divat@vtrend-divat.hu

20.000 Ft felett ingyenes kiszállítás

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Hatály

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiak:ÁSZF) Fekete Vivien egyéni vállalkozó (Székhely: 6000 Kecskemét Mezei utca 12., nyilvántartási szám: 55996639 , adószám:57373986-2-23, a továbbiakban: Szolgáltató), és általa nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevőnek (a továbbiakban: Megrendelő) a szolgáltatásokkal kapcsolatos jogait és kötelezettségeit szabályozza. A Megrendelő kijelenti és tudomásul veszi, hogy a webáruház használatával (regiszzrációval) egyidejűleg elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket.  Kizárólag Magyarországon használt nyelvezet, vagyis magyar nyelven kötődik a szerződés. 

Termék köre és vételára

A Szolgáltató kínálatában szereplő, a Megrendelő által megrendelhető, megvásárolható termékek köre a Szolgáltató honlapján tekinthetőek meg. Az egyes árucikkek mellett részletes leírás található, mely tartalmazta az adott termék méretét, vételárát. A termékek mellett feltüntett árak-mely kizárólag magyar forintban értendőek-tartalmazzák a törvény által előírt áfát, de nem tartalmazzák a kiszállítási díját.

 

FONTOS! A webáruházban értékesítésre kínált ruhadarabokból, kiegészítőkből legtöbb esetben egy-egy darab áll rendelkezésre. 

 

Méretezés: A ruhában szereplő méret nem minden esetben felel meg a valóságnak. A méréseket (centiméterben leírásban olvasható), valamint a webáruházban szereplő méreteket vegye figyelembe! 

 

A Szolgáltató fenntartja a termékek mellett feltüntetett árak változásának jogát. Az árváltozás a webáruházban való megjelenéssel lép hatályba. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a gondossága ellenére hibásan feltüntett árért, így a honlapot üzemeltető technikai szolgáltató vagy az informatikai rendszernek felróható adatrögzítési hibákért, illetve a nyílvánvalóan téves, a termék közismert nagyságrendű árától jelentősen eltérő, irreális árra. Ilyen esetekben a Szolgáltató nem köteles a terméket a webáruházban feltüntett hibás áron szolgáltatni, hanem a rendelés visszaigazolásában felajánlja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Megrendelő döntése szerint vagy megrendeli a terméket a helyes áron, vagy minden hátrányos jogkövetkezmény Szolgáltató felé való érvényesítése, illetve Megrendelőt terhelő bárminemű kötelezettség nélkül elállhat vásárlási szándékától. 

 

Fizetési feltételek

A Megrendelő a megvásárolni kívánt termék(ek) vételárát a Szolgáltató 11732002-23557792 OTP banknál vezetett bankszámlájára történő banki utalással téríti meg, ha az előre utalást választja. Előre utalás esetében, a Szolgáltató által vállalt szállítási határidő a vételár a Szolgáltató bankszámláján történő jóváírást követő napon kezdődik. Közlemény rovat: megrendelés száma. Banki előre utalás esetén nincs kezelési díj. Ha pedig utánvétes fizetési módot kívánja használni akkor a futárnak téríti meg az ellenértéket. Az utánvétes fizetési módnak díja van, 350 ft/csomag. 

Szállítási feltételek

A Szolgáltató a Megrendelő által rendelt és a Szolgáltató által visszaigazolt termékeket. A Felhasználó által választott fizetési és szállítási módtól függően, a megrendelt termékek legkésőbb a megrendeléstől számított harmadik munkanapon kerülnek átadásra a szállítást teljesítő cégnek. A szállítási cím eltérhet a számlázási címtől. Ha esetleg változna a szállítasi cím, kérem rövid idön belül jelezze e-mailben:

 

Megrendelését a Megrendelő házhozszállítva kérheti:

 

Házhozszállítás: 1200 Ft

Foxpost automata: 900 Ft

 

A csomagok szállítását kizárólag a GLS futárszolgálat végzi.

 

A szállítás módja:

 

A Megrendelő által megrendelt termékeket szerződött partnereinkkel a GLS futárszolgálattal juttatjuk el a Megrendelő által megadott szállítási címre a csomagot.

 

A szállítási időtartam házhozszállítás esetén 2-3 munkanap.

 

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a kiszállítás késedelméért, illetve az áru átadásának elmaradásáért, ha az különösen, de nem kizárólagosan az alábbi okokra vezethető vissza. Megrendelő nem érhető el az általa megadott szállítási címen, a Megrendelő valótlan, pontatlan, vagy hiányos adatokat közöl. A Megrendelő köteles a termék csomagolásának sértetlenségét átvételkor ellenőrizni, megfelelő teljesítés esetén a terméket aláírásával átvenni,elismerve ezzel a teljesítés tényét, helyét és időpontját. 

A kiszállítást biztosító futárszolgálat adatai: 

Név: GLS General LogisticsGLS Európa u. 2. Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Cím :  2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.
E-mail: info@gls-hungary.com
Telefon: +3620890-0660

A csomagautomatában történő átvételt biztosító szolgáltató adatai:

Név: FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Cím: Magyarország, 3200 Gyöngyös, Batsányi utca 9.

Telefon: +36 1 999 0369

E-mail: info@foxpost.hu

 

A megrendelés lépései

1. A termék kosárba tétele

A termékeket a különböző kategóriák alatt van lehetőség kiválasztani és a „Kosárba” gomb megnyomásával a kosárba helyezni. Ezután a vásárlás tovább folytatható, vagy pedig véglegesíthető a megrendelés.

Az oldalon a Felhasználónak lehetősége van szűrésre ár és típus szerint.

2. Kosár tartalma

A jobb felső sarokban a Kosár ikonra kattintva beléphetünk a kosár menübe, ahol módosíthatjuk a megrendelésünket: változtathatunk a darabszámon, törölhetünk a termékekből.

 

3. Az adatok megadása

Ennél a mezőnél kell megadni a Felhasználó nevét, a szállítási és számlázási adatokat, és itt lehet kiválasztani a fizetési módot is, megadhatjuk a kedvezményre jogosító kuponkódokat.

4. Adatbeviteli hibák javítása

Az oldalon szereplő „Vissza” gomb használatával lehetőség van az adatok módosítására (szállítási cím, számlázási cím, név, fizetési mód).

 

5. Rendelés elküldése

A Felhasználó csak abban az esetben tudja elküldeni a megrendelését, ha elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket. A rendelés elküldésével a Felhasználónak fizetési kötelezettsége keletkezik.

 

6. Visszaigazolás

A rendelés leadása után, a megadott Felhasználói e-mail címre egy visszaigazoló e-mailt küld a rendszer a rendeléssel kapcsolatos összes adatról és információról.

A megrendelés visszaigazolása

Az elküldött és beérkezett rendelésekről a Szolgáltató legkésőbb 12 órán belül visszaigazoló e-mailt küld a Felhasználónak a távollevők között megkötött szerződés alapján, mely így válik érvényessé.

A visszaigazolás tartalmazza a szállítási és számlázási címet, a nevet, a rendelés összegét, a szállítási és fizetési módot. A visszaigazoló e-mail nem jelenti azonban automatikusan a megrendelés elfogadását.

Amennyiben ez a visszaigazoló e-mail nem érkezik meg a Felhasználó által megadott e-mail fiókba, a Felhasználó mentesül az ajánlati vagy szerződéses kötelezettség alól, így nem lesz köteles megvásárolni a megrendelt tételeket.

Felhívjuk a figyelmét, hogy előfordulhat, hogy a levél a spam mappába kerül.

A megrendelés feldolgozása

A megrendeléseket a nap 0-24 órájában van lehetőség leadni. A beérkezett megrendeléseket a Szolgáltató munkanapokon dolgozza fel. A feldolgozási idő 08:00-20:00. A feldolgozási időn túl, a hétvégéken és a munkaszüneti napokon leadott megrendelések a következő munkanapon kerülnek feldolgozásra.

A rendelésekről a fent már említett módon azonnal, de legkésőbb 12 órán belül e-mailt küld a Szolgáltató.

Szállítási határidők

A szállítási határidő függ a rendelés leadásának időpontjától és a készlettől. A Szolgáltató a rendeléseket, a rendelés leadását követő első munkanapon kezdi el feldolgozni. Ezt követően legkésőbb a harmadik munkanapon kezdeményezi a kiszállítást.

A szállítást végző cég a csomag szállítási címére való eljuttatását, a címzett földrajzi helyének függvényében vállalja, így a szállítási idő rendelésenként változó, de általánosságban elmondható, hogy a szállító cég 1-2 munkanapon belül kiszállítja a csomagot a címzettnek.

A FoxPost 2-4 munkanap közt biztosítja a rendelések átvételét.

Bankkártyás fizetés

Az online bankkártyás fizetések a Stripe rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. 

Számlázás

A Szolgáltató a Számlázz.hu számlázó használatával elektronikus úton küldi el a számlát a megadott e-mail címre.

A megrendelt termékek tulajdonjoga a számla teljesítésével száll át a Felhasználóra.

Elállási jog

A Felhasználó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Ha a Felhasználó élni kíván az elállási jogával, az Elállási Nyilatkozatot  és a vásárlást igazoló számlát köteles eljuttatni a Szolgáltató részére levélben vagy e-mailben. A Felhasználó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi Elállási Nyilatkozatát és a vásárlást igazoló számlát.

A Felhasználót az eredeti kiszállítás költsége és a termék visszajuttatásának költsége terheli.

A nem rendeltetésszerű használatból keletkező anyagi kár megtérítését joga van követelni a Szolgáltatónak a Felhasználótól.

Fehérneműket a Szolgáltató nem cseréli vissza. 

A Szolgáltató a visszaküldött csomag beérkezésétől számított legkésőbb 14 napon belül köteles visszatéríteni a vételárat a Felhasználó felé.

A visszatérítés során a Szolgáltató az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja.

A visszatérítést a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg a terméket vissza nem kapta vagy a Felhasználó nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 

A visszaküldendő árun tehát nem lehet:

  • szakadás
  • folt
  • piszok
  • púder- vagy rúzsnyom
  • más szennyeződés vagy rongálódás.

 

Nem lehet kinyúlva és nem hiányozhat belőle az eredeti papírkártya sem.
Az itt felsorolt, vagy ahhoz hasonló rendellenesség esetén (nem sértetlen állapotú termék) a Szolgáltató a termék átvételét követően jegyzőkönyvet vesz fel a látható rongálódásról.  Ebben az esetben a Felhasználó nem jogosult a termék árának és a szállítási költségnek a visszaigénylésére. Ha a Fogyasztó a Jegyzőkönyvben foglalt megállapítások részére email útján történő megküldését követő 5 munkanapon belül nem reagál, akkor panaszügyét véglegesen lezártnak tekintjük. A visszaküldött termék 3 hónap után megsemmisítésre kerül. Eltérő esetben a Szolgáltató a nem sértetlen állapotú terméket - Felhasználó írásbeli kérésre és költségére - a jegyzőkönyv felvételét és állapotrögzítést követően visszaküldi.

A Felhasználónak mindenképpen figyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítése a Felhasználót terheli.

A Szolgáltató a termék visszaérkezését és megvizsgálását követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére, az esetleges jogszabályi felhatalmazáson alapuló levonásokkal.

A színes termékekre vonatkozó mosási útmutató betartásával egyidejűleg tájékoztatunk mindenkit, hogy a termék első mosásával egyidőben a termék nem érintkezhet semmilyen más "színes" termékkel. A fent leírtak oka az, hogy minden színes / élénk termék az első mosás alkalmával engedhet színéből, melyet kizárólag az első mosás alkalmával tapasztalhatunk. 
A további mosást követően a termék a megegyező színű termékekkel bátran mosható, kezelhető.
Kérjük a mosási útmutatóban feltüntetett információk követését, ellenkező esetben a termékre csere/elállás nem gyakorolható.

Elállás menete

Amennyiben a Felhasználó elállási jogával szeretne élni, azt megteheti az Elállási Nyilatkozat kitöltésével, melyet levélben vagy e-mailben, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára visszaküld a Szolgáltató számára a vásárlást igazoló számlával együtt.

A Felhasználó a Szolgáltató felé elállási szándékát a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül jelezheti, a fent említett módokon.

Amennyiben a Felhasználó az Elállási Nyilatkozatot postai levél útján juttatja el a Szolgáltatóhoz, a levél postára juttatásának dátumát vesszük figyelembe. Postai úton történő küldés esetén ajánlott küldemény megjelölésével adja fel a levelet, hogy a feladás dátuma egyértelműen bizonyítható legyen.

A megrendelt terméket a Felhasználónak vissza kell juttatnia a cég kecskeméti telephelyére vagyis Fekete Vivien, 6000 Kecskemét Mezei utca 12.  címre, postai levélként, csomagküldő futárszolgálat által, vagy személyesen. A visszaküldéssel kapcsolatos szállítási költségek a Felhasználót terhelik. Kérjük, hogy az elállási nyilatkozaton feltüntetett telefonszámot kövessék az elállási folyamat során, ugyanis a Fekete Vivien  MÁS telefonszámára irányuló nyitókódok esetén garanciát nem vállal az átvétel biztosítására.
Kérjük az Elállási formanyomtatványon feltüntetett telefonszámot és címet használják. Ellenkező esetben az esetleges csúszások miatt felelősséget nem vállalunk.

 

Az utánvéttel visszaküldött csomagokat a Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni.

A termék vételárát az elállást követően 14 napon belül a Felhasználóval történő egyeztetés alapján a Szolgáltató visszatéríti.

Árucsere, visszaküldés

Amennyiben a termék mérete nem megfelelő és a Felhasználó cserét kér, a cserélni kívánt termék visszaküldésének díja a Felhasználót terheli.

Ha nincs lehetőség a cserére (nincs méret, nincs raktári készlet), a felhasználó kérheti a pénzvisszatérítést.

Visszáru esetén, kérjük az elektronikusan kapott számlát kinyomtatva visszaküldeni a termékkel együtt és kérjük egyeztessen a Szolgáltatóval a megadott elérhetőségeken a csere megvalósíthatóságáról.

A visszaküldési cím: Fekete Vivien 6000 Kecskemét Mezei utca 12. 

 

Visszaküldés:

14 napon belül a vásárló önköltségén visszaküldheti a ruhát, számlával együtt. 

Foxpost automatában 14 napig ingyenesen visszaküldheti a vásárló. 

Rendelés lemondása

A Felhasználónak lehetősége van a rendelés beérkezését követő munkanap reggel 8:00 óráig a rendelés lemondására e-mailben vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.

Jótállás

Szolgáltató a ruházati és egyéb termékeire vonatkozó jótállási és garanciális feltételek betartását a Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó – kellékszavatossági jogok – rendelkezései alapján vállalja.

Jogérvényesítés

Panaszügyintézés

Az Ügyfél a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségen terjesztheti elő: 

vtrend-divat@vtrend-divat.hu 

 

A hatályos jogszabályok értelmében a panaszt a Szolgáltató kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát válasz e-mailben az Ügyfél rendelkezésére bocsátja.

 

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek:

Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. Az illetékes kormányhivatalok listája a https://www.kormanyhivatal.hu oldalon elérhető.

Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje. Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület elérhetőségei: cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Szolgáltató nem köteles a Békéltető testületi eljárásokban részt venni. Jelen pont értelmében együttműködésnek minősül a válaszirat küldése is.

Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Ptk., valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató célja

Fekete Vivien egyéni vállalkozó ( a továbbiakban szolgáltató adatkezelő),mint adatkezelő, alá veti magán jelen jogi közleménynek. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak, különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet("Általános Adatvédelmi Rendelet" vagy "GDPR"), továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény ("Infotv"). rendelkezéseinek. Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi weboldal adatkezelését hovatott leírni: https://vtrend-divat.hu A szolgáltató adatkezesléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan eltérőek a következő linken: 
LINK

Az adatkezelő fenntartja magának a jogot arra, hogy jelen tájékozatatót bármikor megváltoztassa. Az ezzel kapcsolatos eseteleges változásokról kellő időben értesíti partnereit és ügyfeleit. Ha kérdése merülne fel jelen tájékoztatóval kapcsolatosan, kérem, írjon nekem a vtrend-divat@vtrend-divat.hu e-mail címre és megválaszolom kérdését. 

Az adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja az érintettek (továbbiakban felhasználó, látogató, ügyfél) információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. 

Adatkezelő megnevezése és adatai

Webhelynév: Vtrend Divat 

Cégnév: Fekete Vivien egyéni vállakozó

Székhely és levelezési cím: 6000 Kecskemét Mezei utca 12. 

Adószám: 57373986-2-23

Egyéni vállalkozói nyilvántartási szám: 55996639

Telefonszám: 06/30-418-04-43

E-mail cím: vtrend-divat@vtrend-divat.hu

Weboldal cím: https://vtrend-divat.hu 

Nyilvántartásba bejegyző hatóság: Nemzeti Adó és Vámhivatal 

 

Adatvédelmi felelős

Név: Fekete Vivien 

Telefonszám: 06/30-418-04-43

E-mail cím: vtrend-divat@vtrend-divat.hu

Fogalom meghatározások

"Személyes adat": azonosított vagy azonosítható természetes személyre ("érintett") vonatkozó bármilyen információ; azonosítható az a természetes személy,aki közvetlen vagy közvetet módon, különösen valamely azonosítható, például név,szám,helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természtes személy testi fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

 

"Adatkezelés": a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összegssége, így a gyűjtés, rögzítés , rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés-továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés illetve megsemmisítés;

 

"Adatkezelő": Az a természetes vagy jogi személy, közhalmi szerv, ügynokség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önálóan vagy másokkal együtt határozza;ha az adatkezlés céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza;ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tegállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontok az uniós vagy tagállami jog is meghatározhatja; "Adatfeldolgozó": az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

 

"Címzett": az a természetes vagy jogi személy,közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv,akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek,amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az unóis vagy tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek ;az említett adatok e közhalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljának megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak; 

 

"Az érintett hozzájárulása": az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyílvánítása, amellyel az érintett nyilatkozatot vagy megerősítést félreérthetetlenül kifejező cslekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 

"Adatvédelmi incidens": a biztonság olyan, sérülése,amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. 

 

 

Személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok: 

a. kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni ("jogszerűség, tisztességes eljárás és átlathatóság"); 

b. gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen és azokat n;e kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés ("célhoz kötöttség");

c. az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek a relevánsak kell, hogy legyenek és szükségesre kell korlátozódniuk ("adattakarékosság");

d. pontosnak és szükség esetén naprakészeknek kell lenniük; minden ésszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék ("pontosság");

e. tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);

f. kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

 
Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

Az adatkezelő nyilatkozik, hogy adatkezelése jelen pontban foglalt alapelveknek megfelelően történik. 

Adatkezelési folyamatok, Fiók létrehozása

A szolgáltató a továbbiakban ismerteti az általa kezelt személyes adatok kategóriáit, illetve azok kezelésének célját, mindezt adatkezelési folyamatonként.

Fiók létrehozása
Személyes adat kategóriája Adatkezelés célja
Név Azonosítás és a regisztráció lehetővé tétele.
E-mail Azonosítás, regisztráció és a felhasználói fiókba történő biztonságos beléptetés lehetővé tétele.
Jelszó Regisztráció és a felhasználói fiókba történő biztonságos beléptetés lehetővé tétele.
Telefonszám Azonosítás és a regisztráció lehetővé tétele.
Számlázási cím Regisztráció lehetővé tétele.
Szállítási cím Regisztráció lehetővé tétele.
Fiók létrehozás időpontja Technikai művelet végrehajtása.
Fiók létrehozás kori IP-cím Technikai művelet végrehajtása.

 
Fiók létrehozás végrehajtásához egyik említett adatkategóriának sem szükséges személyes adatnak lennie.

  1. Adatkezelés jogalapja megrendelés esetén
  1. Szerződésen alapuló jogalap:

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján, az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
 

  1. Jogi kötelezettségen alapuló jogalap:

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pontja alapján, az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.
E jogalap érvényes a számviteli jogszabályoknak megfelelő számlák kiállítása esetén.

  1. Érintettek köre megrendelés esetén

Azok az érintettek, akik megrendelést hajtottak végre a weboldalon.
 

  1. Adatkezelés időtartama megrendelés esetén

Az adatkezelő, a kezelt adatokat, megrendelés esetén a szerződés lejártakor, azonnal és véglegesen törli.
Kivételt képeznek ez alól a számviteli bizonylatok, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdésének értelmében, 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.
"A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni."
 

  1. Címzettek megrendelés esetén

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat a szolgáltató marketing és adminisztrátor munkatársai ismerhetik meg.

   6. Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel
Személyes adat kategóriája Adatkezelés célja
Név Azonosítás és kapcsolatfelvétel.
E-mail cím Azonosítás és kapcsolatfelvétel.
Kapcsolatfelvétel időpontja Technikai műveletek végrehajtása.

 
A kapcsolatfelvétel végrehajtásához egyik említett adatkategóriának sem szükséges személyes adatnak lennie.
 

  1. Adatkezelés jogalapja kapcsolatfelvétel esetén
  1. Hozzájáruláson alapuló jogalap:

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve a 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 5. § (1) bekezdése alapján, az érintett hozzájárulása.
 

  1. Érintettek köre kapcsolatfelvétel esetén

Azok az érintettek, akik kapcsolatfelvételt hajtottak végre a weboldalon.
 

  1. Adatkezelés időtartama kapcsolatfelvétel esetén

Amennyiben az érintett a hozzájárulását visszavonja, az szolgáltató a kezelt adatokat,  azonnal és véglegesen törli.
 

  1. Címzettek kapcsolatfelvétel esetén

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat a szolgáltató marketing és adminisztrátor munkatársai ismerhetik meg.
 

  1. Hírlevél küldés és DM tevékenység
    1. Érintett hozzájárulása hírlevél küldéshez és DM tevékenységekhez

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében az érintett előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a megrendeléskor vagy a kapcsolatfelvételkor megadott elérhetőségein megkeresse.
 
Továbbá az érintett a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy az adatkezelő, a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.
 
Az adatkezelő nem küld kéretlen reklámüzenetet, és az érintett korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben a szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg az érintettet. Az érintett a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

Hírlevél küldés és DM tevékenység
Személyes adat kategóriája Adatkezelés célja
Név Azonosítás és a hírlevélre történő feliratkozás lehetővé tétele.
E-mail cím Azonosítás és a hírlevélre történő feliratkozás lehetővé tétele.
Feliratkozás kori IP-cím Technikai műveletek végrehajtása.
Feliratkozás időpontja Technikai műveletek végrehajtása.

 
A hírlevél küldésre és DM tevékenységekre történő feliratkozás végrehajtásához egyik említett adatkategóriának sem szükséges személyes adatnak lennie.
 

  1. Adatkezelés jogalapja hírlevél küldés és DM tevékenység esetén
  1. Hozzájáruláson alapuló jogalap:

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve a 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 5. § (1) bekezdése alapján, az érintett hozzájárulása.
 

  1. Érintettek köre hírlevél küldés és DM tevékenység esetén

Azok az érintettek, akik feliratkoztak az adatkezelő hírlevél küldő és DM tevékenységeire a weboldalon.
 

  1. Adatkezelés időtartama hírlevél küldés és DM tevékenység esetén

Amennyiben az érintett a hozzájárulását visszavonja, az szolgáltató a kezelt adatokat,  azonnal és véglegesen törli.
 

  1. Címzettek hírlevél küldés és DM tevékenység esetén

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat a szolgáltató marketing és adminisztrátor munkatársai ismerhetik meg.
 

  1. Érintettek jogai az adatkezelési folyamatokkal kapcsolatosan

Az érintett:

  • Kérelmezheti az adatkezelőtől, a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását,
  • tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, illetve
  • az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá hozzájárulásának bármely időpontban történő visszavonásához.

 

  1. Érintett jogainak gyakorlása

A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, hordozhatóságát vagy kezelésének korlátozását, illetve az adatkezelések elleni tiltakozást az érintett az alábbi módokon és elérhetőségeken tudja kezdeményezni:

  • Személyesen, a következő címen: 6000 Kecskemét, Mezei utca 12.
  • postai úton, a következő, levelezési címen: 6000 Kecskemét, Mezei utca 12.
  • e-mail útján, a következő e-mail címen: vtrend-divat@vtrend-divat.hu valamint
  • telefonon, a következő telefonszámon: +30 418 04 43.

 

  1. Jogalappal kapcsolatos egyéb szabályozások

Az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:
"A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig."
 

  1. Rendelkezések

Az adatkezelő tájékoztatja az érintetteket, hogy:

  • Az adatkezelési folyamatok a hozzájárulásukon  alapulnak,
  • a megrendeléshez kötelesek megadni bizonyos adatokat, hogy az adatkezelő és adatfeldolgozója a rendelést teljesíteni tudják,
  • az adatszolgáltatás elmaradása azzal járhat, hogy az adatkezelő és az adatfeldolgozó nem tudják az érintettek rendeléseit feldolgozni.

 

Adatfeldolgozó (szállító, tárhely-szolgáltató, szoftvertulajdonos)

 

  1. Adatfeldolgozó (szállító, tárhely-szolgáltató, szoftvertulajdonos)

Ebben a pontban az adatkezelő ismertetni fogja azt, hogy, mint adatfeldolgozóval, kivel oszthatja meg az érintettektől begyűjtött adatokat.
 

  1. Szállító

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás.
 

  1. Megnevezése és elérhetősége:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztika Kft.
Székhely: 2351 Alsónémedi, GLD Európa utca 2.
Adószám: 12369410-2-44
Cégjegyzékszám: 13-09-111755
Telefonszám: +36-1-802-0265
E-mail cím: info@gls-hungary.com
 

  1.  Kezelt adatok köre

Szállítási név, szállítási cím, telefonszám és e-mail cím.
 

  1. Érintettek köre

A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.
 

  1. Adatkezelés célja

A megrendelt termék házhoz szállítása.
 

  1. Adatkezelés időtartama és az adatok törlésének határideje

Az adatkezelés a házhozszállítás lebonyolításáig tart.
 
Az adatfeldolgozás jogalapja: az érintett hozzájárulása, a 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 5. § (1) bekezdése és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.
 

  1. Tárhely-szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás.
 

  1. Megnevezése és elérhetősége:

Unas Online Kft.
Székhely: 9400 Szolnok Kőszegi út 14. 
Adószám: 14114113-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-015594
Telefonszám: 06/99-200-200
E-mail cím: unas@unas.hu
 

  1.  Kezelt adatok köre

Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
 

  1. Érintettek köre

A weboldalt használó valamennyi érintett.
 

  1. Adatkezelés célja

A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.
 

  1. Adatkezelés időtartama és az adatok törlésének határideje

Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti szerződés megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.
 
Az adatfeldolgozás jogalapja: az érintett hozzájárulása, a 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 5. § (1) bekezdése és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése alapján.
 

  1. Szoftvertulajdonos

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Szoftverszállítás.
 

  1. Megnevezése és elérhetősége:

Unas Online Kft.
Székhely és levelezési cím: 9400 Szolnok Kőszegi út 14.
Adószám: 14114113-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-015594
Telefonszám: 06/99-200-200
E-mail cím: unas@unas,hu 


 

  1.  Kezelt adatok köre

Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
 

  1. Érintettek köre

A weboldalt használó valamennyi érintett.
 

  1. Adatkezelés célja

A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.

  1. Adatkezelés időtartama és az adatok törlésének határideje

Az adatkezelő és a szoftvertulajdonos közötti szerződés megszűnéséig, vagy az érintettnek a szoftvertulajdonos felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.
 
Az adatfeldolgozás jogalapja: az érintett hozzájárulása, a 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 5. § (1) bekezdése és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése alapján.

 

Google Analytics

Ez a weboldal a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) web-elemző szolgáltatása. A Google Analytics cookie-kat (sütiket), szövegfájlokat használ, amelyeket az érintett számítógépére mentenek, így elősegítik az általa látogatott weblap használatának elemzését.
Az érintett által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-cím anonimizálás weboldali aktiválásával a Google az érintett IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.
 
A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a látogató a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.
 
A Google Analytics keretein belül a felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását, a látogató, böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a látogató weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugin-t: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

Cookie-k (sütik) kezelése

9.Cookie-k (sütik) kezelése

Az adatkezelő a weboldalán cookie-kat (sütiket) használ a zavartalan működés és a felhasználói élmény javítása érdekében.
A sütik lehetnek állandóak vagy ideiglenesek. Az ideiglenes sütiket a böngésző nem tárolja, azok a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek.
A pontos érvényességi idővel rendelkező (állandó) sütik törlésükig, de legkésőbb érvényességi idejük lejáratáig tárolódnak a számítógépen.
 
A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását.
A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem /Előzmények /Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.
 
A süti a webszerver által küldött, változó tartalmú, alfanumerikus információ csomag, mely a felhasználó számítógépén rögzül és előre meghatározott érvényességi ideig tárolásra kerül. A cookie-k alkalmazása lehetőséget biztosít a látogató egyes adatainak lekérdezésére, valamint internethasználatának nyomon követésére.
A cookie-k segítségével tehát pontosan meghatározható az érintett felhasználó érdeklődési köre, internet használati szokásai, honlap-látogatási története. Mivel a sütik egyfajta címkeként működnek, melyekkel a weboldal felismerheti az oldalra visszatérő látogatót, alkalmazásukkal az adott oldalon érvényes felhasználónév, jelszó is tárolható.
Amennyiben a honlap látogatás során a felhasználó böngészője visszaküldi a merevlemezre korábban elmentett cookie-t, az azt küldő szolgáltató összekapcsolhatja az aktuális látogatást a korábbiakkal, azonban mivel a cookie-k a domain-hez kötődnek, erre kizárólag saját tartalma tekintetében képes.
A sütik önmagukban a felhasználó azonosítására nem képesek, kizárólag a látogató számítógépének felismerésére alkalmasak.

Ügyfélkapcsolatok és egyéb adatkezelések

Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail, közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.
 
A szolgáltató a beérkezett e-mailekben, üzenetekben, stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével törli.
 
E tájékoztatóban a fel nem sorolt adatkezelésekről, az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
 
Kivételes hatósági megkeresés, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.
 
A szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére - amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.
 

Érintettek jogai

 11.Érintettek jogai

 

Hozzáférési jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 15. cikk (1) bekezdésének pontjaiban felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon.

Helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra is, hogy kérje a hiányos személyes adatok - egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő - kiegészítését.
 

Törléshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet 17. cikk (1) bekezdésének pontjaiban meghatározott feltételek esetén. 

Elfeledtetéshez való jog

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
 

Adatkezelés korlátozásához való jog

 
Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • Az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

Adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.
 

Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.
 

Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.
 

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.
Az előző bekezdés nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:

  • Az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
  • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
  • az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.
Intézkedés határideje

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja az érintettet a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.
 
Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja az érintettet.
 
Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Adatkezelés biztonsága

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja, ideértve, többek között, adott esetben:

  • A személyes adatok álnevesítését és titkosítását,
  • a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét,
  • fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani, valamint
  • az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.
Adatvédelmi incidens
    1. Érintett tájékoztatása adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.
 
Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.
Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

  • Az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
  • az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
  • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

 
Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

  1. Adatvédelmi incidens bejelentése hatóságnak

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

Panasztételi lehetőség

Amennyiben az érintett az adatkezeléssel kapcsolatban jogsértést észlel, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz tud fordulni, ott tudja azt bejelenteni.
 
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatai és elérhetőségei:
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefonszám: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu

Kapcsolódó jogszabályok

A tájékoztató elkészítése során az adatkezelő figyelemmel volt az alábbi jogszabályokra:

  • A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.),
  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.),
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a),
  • 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról,
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a),
  • 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról,
  • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a),
  • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról,
  • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről,
  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről.